Rolete za terase

rolete za terase

Rolete za terase

Se sprašujete zakaj so rolete za terase odlična investicija za udobje vsakega doma? Verjetno bi se večina strinjala s trditvijo, da so terase čudovit dodatek k vsakemu domu. Omogočajo nam, da uživamo na prostem in svežem zraku ter se sprostimo in povežemo z naravo, ne da bi zapustili udobje svojega doma. Za mnoge je urejena in zasebna terasa eden izmed najbolj priljubljenih kotičkov njihovega doma, kjer se lahko na udobni garnituri ali ležalniku sprostijo po napornem delovnem dnevu. Različne vremenske razmere, kot so na primer močno sonce ali dež in pa nezaželeni pogledi radovednih sosedov lahko omejijo naše možnosti uživanja na terasi. Vse te težave lahko na enostaven način rešimo s preprosto in učinkovito rešitvijo – rolete za terase. V nadaljevanju si preberite več o tem, kako izbrati in namestiti popolne rolete za teraso, ki bodo zadovoljile vaše potrebe, vašo teraso zaščitile pred različnimi zunanjimi vplivi in poskrbele za urejen in estetski izgled vaše okolice.


Zakaj izbrati rolete za terase?

Rolete so vsestranske in prilagodljive rešitve, ki poskrbijo, da je naš prostor zaščiten pred najrazličnejšim zunanjimi vplivi. Ne samo okenske, tudi rolete za terase so odlična izbira, če želimo zunanji prostor zaščititi pred vremenskimi neprilikami in radovednimi pogledi mimoidočih. Razmislite o roletah za terase kot o vsestranskem orodju za izboljšanje vaše izkušnje na prostem. Naštevamo le nekaj razlogov, zakaj so rolete za terase nepogrešljiv del vsakega doma:

Vaš dom zaščitijo pred različnimi vremenskimi vplivi:
Rolete vaši terasi nudijo zaščito pred soncem, dežjem, vetrom in drugimi vremenskimi stanji. Z vgradnjo rolet poskrbite, da lahko na terasi uživate v vseh vremenskih razmerah in tako močno povečate njeno funkcionalnost. Ker nam rolete omogočajo, da teraso zaščitimo pred padavinam, s tem poskrbimo tudi za vso opremo na njej. Z vgradnjo ustrezne rolete boste poskrbeli, da vam ne bo več treba ob vsakem dežju tekati po terasi in umikati blazine in druge predmete, ki bi se lahko drugače poškodovali.

Občutek zasebnosti in zaščita pred radovednimi pogledi:
Z namestitvijo rolete za terase boste vašemu prostoru dodali občutek miru in zasebnosti. S preprostim pritiskom na gumb lahko ustvarite sproščujočo oazo, ki vam omogoča, da na terasi uživate brez radovednih pogledov mimoidočih in vsiljivih sosedov.

Zaščita pred močnim soncem in regulacija svetlobe:
Poznate tisti občutek, ko si zaželite prijetnega počitka na terasi, vendar je sonce tako močno, da morate hitro pobegniti nazaj v hladno zavetje hiše? Z vgradnjo rolet na terasi lahko poskrbite za prijetno senco, ko je ta potrebna in regulirate količino svetlobe. Na ta način boste lahko v udobju vaše terase uživali tako poleti, kot tudi v drugih letnih časih.

Boljša energetska učinkovitost vašega doma:
Z roletami lahko poskrbite za dodatno izolacijo vašega doma in s tem pripomorete k zmanjšanju stroškov ogrevanja in hlajenja. V poletnih mesecih rolete poskrbijo, da močna svetloba in toplota ne vdirata v notranjost vašega doma, pozimi pa zagotovijo, da toplota ne uhaja skozi okenske površine.

 

Kako izbrati prave rolete za teraso?

 

  1. Material: Na trgu so na voljo rolete iz različnih materialov, kot so aluminij, les, PVC in tekstil. Pri izbiri materiala ne razmišljajte samo o izgledu, ampak izberite takega, ki vam bo lahko zanesljivo služil še dolga leta. V podjetju Roltek prisegamo na rolete iz ekstrudiranega aluminija, ko so izredno obstojne, hkrati pa enostavne za čiščenje.
  2. Tip rolet: Obstajajo različne vrste rolet, vključno s klasičnimi roletami, screen roloji in zunanjimi žaluzijami. Izberite tisto, ki bo izpolnila vaše potrebe po zasebnosti in regulaciji svetlobe. Razmislite tudi o vgradnji integriranega komarnika, ki vam bo (predvsem v toplih mesecih) omogočil pretok svežega zraka po prostoru, brez da bi se morali ubadati z nadležnimi insekti.
  3. Barva in dizajn: Razmislite o barvi in dizajnu rolet, ki se bodo lepo ujemale z zunanjostjo vašega doma. V podjetju Roltek vam nudimo pester izbor barv in struktur za površine omaric, zaključnih letev in vodil. S pravo barvno kombinacijo lahko poskrbite, da se bodo rolete za terase popolnoma skladale s celotnim izgledom vašega doma. Če potrebujete pomoč pri izbiri, vam je naše izkušeno osebje vedno na voljo!
  4. Upravljanje s pomočjo motorja: Za lažje upravljanje se lahko odločite za motorizirana senčila (odvisno od modela), ki jih lahko upravljate s pomočjo stikal ali daljinca. Za tiste najbolj napredne je pri nekaterih modelih na voljo tudi upravljanje s pomočjo pametnega telefona. Še posebej priročna rešitev je upravljanje s stikali na časovno uro, ki bodo čez dan avtomatsko prilagajali položaj rolet.

 

rolete cene

 

Pravilna namestitev rolete za terase je ključnega pomena

Svetujemo vam, da montažo rolet prepustite izkušenim strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da bodo le te pravilno nameščene in vam bodo lahko še dolgo kvalitetno služile. Da pa boste vedeli, kako montaža poteka, bomo v nadaljevanju na kratko predstavili potek postopka:

Prvi korak so meritve, kjer natančno izmerimo dimenzije prostora ( v tem primeru terase) in poskrbimo, da se bodo rolete pravilno prilegale prostoru. Ko so rolete izdelane po meri vašega prostora jih izkušeni monterji pritrdijo na steno ali strop terase.

V kolikor se odločite za rolete z motornim upravljanjem je na tej točki potrebno rolete priključiti na električno povezavo in pravilno sprogramirati daljinski upravljalnik ali stikala. Po opravljeni montaži opravimo še testiranje, kjer preverimo ali rolete pravilno delujejo in so pripravljene za vašo uporabo.

 

V podjetju Roltek vas spremljamo na vseh korakih – od izbire senčil, ki bodo najbolj ustrezala vašemu domu, pa do same montaže. Naše ekipe izkušenih monterjev z dolgoletnimi izkušnjami poskrbijo, da so rolete za terase pravilno montirane in pripravljene na dolgotrajno uporabo.

 

Še vedno niste prepričani, da so rolete za terase prava izbira za vas?

Razmišljajte o roletah za terase kot o investiciji v udobje, zasebnost in zaščito vašega doma. S pravilno izbranimi in nameščenimi roletami boste izboljšali vašo izkušnjo na terasi in pripomogli k usklajenemu in urejenemu videzu vašega doma. Pri izbiri rolet bodite pozorni na material, tip, barvo in dizajn, ter premislite o motorizaciji za večjo priročnost. S pravilno namestitvijo boste lahko brezskrbno uživali na svoji terasi vse leto. Če potrebujete več informacij ali pa bi želeli, da vam svetujemo pri izbiri prave rešitve za vaš dom se obrnite na nas. Ekipa podjetja Roltek, vašega zaupanja vrednega partnerja za rolete in senčila, vam bo z veseljem svetovala in pomagala poiskati najboljšo rešitev za vaš dom!

Share this post