Kakovostna montaža rolete in ustrezno popravilo rolete sta ključnega pomena

montaža rolete

Kakovostna montaža rolete in ustrezno popravilo rolete sta ključnega pomena

Veliko strank se pri izbiri senčil za svoj dom osredotoča predvsem na njihov videz in usklajenost s celotnim izgledom objekta. Seveda je želja, da bi poskrbeli za estetsko usklajenost celotnega objekta popolnoma razumljiva, hkrati pa ne smemo pozabiti, da sta izbira pravega tipa senčil in pa njihova pravilna in kakovostna montaža rolete ključnega pomena, če želimo, da nam izbrana senčila še dolgo služijo.

Nepravilna montaža je eden izmed glavnih razlogov za pojav raznih napak in težav, kot so na primer toplotni mostovi (le ti namreč slabo vplivajo na energetsko učinkovitost objekta in posledično znižujejo kakovost bivanja v prostoru). V nadaljevanju si preberite zakaj je pravilna montaža rolete tako pomembna, na kaj moramo biti pozorni, kadar potrebujemo popravilo rolete in kako poskrbeti, da bodo vaša senčila lahko še dolgo pravilno delovala in prispevala k udobju in energetski učinkovitosti vašega objekta.

 

Priprava na montažo rolete

Izbira pravilnih senčil ni edini dejavnik, ki mora biti izpolnjen, da lahko začnemo z montažo. Pomembno je, da pred tem ustrezno pripravimo tudi sam objekt pri tem pa moramo biti pozorni na naslednje dejavnike:

 

Ustrezna toplotna zaščita na izpostavljenih delih objekta
Montaža rolete je možna šele po tem, ko se na izpostavljenih delih objekta zagotovi primerna toplotna zaščita. Na ta način poskrbimo za energetsko učinkovitost, zaščito pred vremenskimi vplivi ter poskrbimo za udobno bivanje v prostoru. Pri okenskih in vratnih odprtinah moramo poskrbeti, da so površine primerno pripravljene za vgradnjo senčil – kar pomeni, da je v njih dovolj prostora in da zagotovimo ustrezno tesnjenje objekta.

V tem koraku je kakovostna toplotna izolacija okenskih odprtin ključnega pomena. Nezadostna ali nepravilno nameščena toplotna izolacija lahko namreč privede do nastanka toplotnih mostov, ki povzročijo večji pretok toplote in nabiranje kondenzacije na notranji strani sten. Posledica toplotnih mostov so lahko razvoj plesni, nastanek neprijetnih vonjav in odpadanje ometa.

 

Pravilna montaža podometnih omaric
Da bo montaža rolete izvedena pravilno moramo poskrbi tudi, da so podometne omarice senčil dobro pritrjene na okenske okvirje, saj na ta način preprečimo nastanek toplotnih mostov in povečamo stabilnost in trajnost senčil. Z izolacijo hrbtnega dela omarice lahko še dodatno poskrbimo, da ne bo prihajalo do nastanka toplotnih mostov. Pri toplotni izolaciji se priporoča uporaba materiala minimalne debeline 40mm, ustrezna debelina izolacije pa je odvisna od vrste konstrukcije in uporabljenega materiala.

 

Ustrezna toplotna izolacija omarice pri nadokenskih sistemih
Montaža rolete pri nadokenskih sistemih zahteva dobro toplotno izolacijo omarice, saj le ta predstavlja mejnik med zunanjostjo in notranjostjo objekta. Zagotoviti je treba tudi zrakotesno povezavo med omarico in oknom, kar lahko dosežemo s pravilno izbiro spojnega profila, ki omogoča čvrsto in zrakotesno povezavo med omarico senčila in oknom.

 

Rolete ROLTEK

 

POGOSTA VPRAŠANJA, KI STRANKE ZANIMAJO GLEDE VGRADNJE SENČIL

 

  • Kako poteka montaža rolete pri novogradnjah?
   Montaža rolete je seveda mogoča tudi pri že obstoječih objektih in sanacijah, vendar nam novogradnje omogočajo, da o montaži senčil razmišljamo že med samim projektiranjem objekta. S tem lahko zagotovimo boljšo integracijo senčil v objekt in zmanjšamo potencialne za nastanek različnih težav. Pri vgradnji senčil je treba poskrbeti za ustrezno izolacijo preklade, če je okno vgrajeno na zunanji rob zidu. Prav tako je treba skrbno zatesniti prostor med omarico senčila in objektom ter med vodili senčila in oknom. Uporaba paketa tesnjenja omogoča, da se tesnila prilagajajo različnim materialom in zagotavljajo kakovostno tesnjenje.

 

  • Ali je montaža rolete možna tudi po zaključeni fasadi?
   Če je fasadni ovoj na objektu že zaključen, je pomembno, da je toplotna izolacija okoli okenskih odprtin ustrezno nameščena. Vodila senčil se morajo pravilno prilegati stranskim zaključkom okenske police in zagotoviti ustrezno odvodnjavanje na polico. Pri montaži senčila v izdelano fasadno ovojnico je priporočljivo uporabiti komprimiran tesnilni trak, ki preprečuje vdor vode in umazanije v špranje med vodili, omarico in špaleto. To omogoča ohranjanje fasadnega ovoja in preprečuje negativne vplive, kot so zmrzal in kondenzacija.

 

  • Kako okenske police vplivajo na montažo senčil?
   Pomembno je, da pri montaži senčil upoštevate tudi okenske police. Te zagotavljajo zaščito pred vremenskimi vplivi in ravnino toplotne izolacije. Vodila senčil ne smejo biti neposredno prislonjena na okensko polico, temveč morajo biti dvignjena vsaj 5 mm nad njo. Na ta način zagotovimo ustrezno odvajanje vode na polico in preprečimo nastanek morebitnih težav (kot so nastanek plesni, vdor vlage,…).

 

  • Kaj storiti, če potrebujemo popravilo rolete?
   Tako kot pri montaži je pomembno, da popravilo rolete izvajajo izkušeni strokovnjaki, ki bodo znali na podlag dolgoletnih izkušenj prepoznati težavo in poiskati najbolj ustrezno rešitev. Ker so naša senčila izdelana iz visokokakovostnih in trpežnih materialov se popravilo rolete lahko v večini primerov izvede zelo hitro in brez večjih zapletov. Najbolj pogosto prihaja do odprave napak, ki nastajajo zaradi napačne uporabe in posledične obrabe materialov. Kontaktirajte nas in nam opišite nastalo težavo, mi pa vam bomo v najkrajšem možnem času odgovorili in poiskali rešitev za popravilo rolete.


Ekipa usposobljenih in izkušenih strokovnjakov

Strokovnjaki podjetja Roltek smo vam na voljo, ne glede na to, ali vas zanima montaža rolete ali pa iščete izkušenega strokovnjaka za popravilo rolete. Naša ekipa vas spremlja na vsakem koraku procesa izbire pravih senčil za vaš dom. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri pravega modela, poiskali ustrezne rešitve za individualne zahteve vašega prostora in poskrbeli, da bo montaža rolete ali drugega senčila izvedena kakovostno in pravilno.

Naše usposobljene monterske ekipe vam na podlagi dolgoletnih izkušenj zagotavljajo celostno storitev, ki vključuje svetovanje pri nakupu, montažo in popravilo senčil. S tem boste zagotovili kakovostno vgradnjo senčil in dolgotrajno udobje v vašem objektu.

Ne pozabite, izbira pravih senčil za vaš dom ni odvisna samo od estetskega izgleda, ključen dejavnik pri izbiri naj predstavljata tudi energetska učinkovitost in kakovost bivanja, ki vam jo bodo nudila izbrana senčila. Na koncu bomo z ustrezno pripravo objekta in strokovno montažo poskrbeli, da boste lahko brezskrbno uživali v prednostih, ki jih izbrana senčila ponujajo.

Share this post